Acupunctuur

 

 

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een therapie met kleine naalden, die op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam worden geprikt. Deze methode bestaat al meer dan 2500 jaar en is nauw verbonden met de Chinese filosofie. De naalden werken pijnstillend en behandelen aandoeningen. De ene voelt de prikjes meer dan de andere, maar pijnlijk zijn ze nooit.

De werking is als volgt: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs energieën lopen. Deze kunnen uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

Bij Balansage wordt acupunctuur toegepast volgens de dr. R. Tan Balance Methode. Het lichaam wordt hierbij op verschillende manieren gespiegeld en de aangedane plek zelf wordt niet verstoord. De Tan Balance methode is zeer effectief bij het behandelen van pijnklachten.